Ogloszenia | Szukaj | Dodaj wpis |
AUDYTOR WEWNĘTRZNY STrzy Lipy80-172 Gdańsk Zobacz na mapie google Email: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. http://irk.com.pl Telefon: 583461400 |
Dodano: 2014-01-20 09:33:15
Odsłon: 59
|
AUDYTOR WEWNĘTRZNY SYSTEMU HACCP wg ISO 22000™
Cel szkolenia: Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności w zakresie audytu wewnętrznego systemu HACCP wg ISO 22000. Przeznaczenie szkolenia: · · decydentów odpowiedzialnych w firmach za nadzór i weryfikację systemów HACCP · dyplomantów studiów żywnościowych i gastronomicznych · osób chcących być audytorami systemu HACCP · absolwentów kierunków żywnościowych i gastronomicznych · pracowników gastronomi, sanepidu, przedstawicieli handlowych, pracowników zakładów i firm spożywczych · osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności audytowania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i pogłębianiem wiedzy z zakresu nowego standardu HACCP ISO 22000 Program szkolenia: 1. Omówienie i interpretacja wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000 2. Aspekty prawne związane z bezpieczeństwem zdrowotnym żywności 3. Zagadnienia związane z systemem HACCP, GHP, GMP 4. System HACCP w ISO 22000 5. Wymagania dla audytorów 6. Zasady i techniki audytowania wg międzynarodowych standardów 7. Pytania kontrolne 8. Projektowanie audytu – wymagania i potrzeby klientów, określenie celów audytów, planowanie audytów 9. Zasady analizy i kwalifikacji wyników audytu - niezgodności, spostrzeżeń, obszarów doskonalenia 10. Prowadzenie audytów, działania poaudytowe – prowadzenie spotkań, ustalanie niezgodności raport audytu, działania korygujące, zapobiegawcze 11. Usługi doradcze świadczone przez audytorów wewnętrznych – doskonalenie systemów. 12. Symulacja audytu 13. Kompetencje interpersonalne audytorów wewnętrznych – psychologia komunikacji, asertywność, zarządzanie zespołem audytorów 14. Psychologia audytów wewnętrznych – bariery komunikacyjne, negatywne nastawienie, komunikacja, sztuka dowiadywania się, obserwacji, wyciągania wniosków 15. Egzamin Metodologia: Interaktywna prezentacja zagadnień szkolenia; dyskusja i wymiana doświadczeń uczestników; trenowanie sytuacji interpersonalnych przez uczestników; analizy przypadków i scenek audytowych; ćwiczenia do wykonania indywidualnie i grupowo.
Zaświadczenia: Zaświadczenie wydano na podstawie §18 ust. 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. poz. 186). Czas trwania: 24h. Aktualny terminarz szkoleń na stronie www.irk.com.pl. Cena: 951,22 + VAT = 1 170,00 zł Najbliższy termin szkolenia: 20-21.02.2014r. Trener: Aleksandra Romanowska (mgr inż. biotechnologii; absolwentka Podyplomowych Studiów Zarządzania Jakością i TQM Politechniki Gdańskiej, Podyplomowych Studiów Matematycznych oraz Podyplomowego Studium Pedagogicznego; Ekspert TUV- Food Safety & Quality Management System; Ekspert ds. Systemów Bezpieczeństwa i Jakości Żywności; Audytor Wewnętrzny systemów zarządzania jakością wg norm: ISO 22000, ISO 9001, ISO 18001, ISO 17025, ISO 14001; Specjalista ds. Dietetyki). Zgłoszenia: Formularz zgłoszeniowy do pobrania na stronie www.irk.com.pl.
Aktualny cennik znajduję się w harmonogramie szkoleń na stronie www.irk.com.pl |