Ogloszenia | Szukaj | Dodaj wpis |
ES ISO 22000Lendziona 16/17 Gdańskpomorskie Zobacz na mapie google http://irk.cpm.pl Telefon: 583461400 |
![]()
Dodano: 2012-09-28 10:36:00
Odsłon: 1485
|
Ekspert systemu HACCP wg ISO 22000 Cel szkolenia: Przygotowanie przyszłych Ekspertów do efektywnego sprawowania tej funkcji w firmie oraz zapoznanie ich z zakresami obowiązków, uprawnień i odpowiedzialność Ekspertów ds. Systemu HACCP wg ISO 22000 i prowadzeniem audytów systemu HACCP.
Program szkolenia:
2. Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności 3. Wymagania ISO 22000, BRC, IFS 4. Dokumentacja ISO 22000 5. Wymagania BRC 6. Programy wstępne 7. Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP 8. Rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, źródła zagrożeń 9. Metodyka wdrażania systemu HACCP 10. 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg. Codex Alimentarius, wg ISO 22000 11. 12 etapów wdrażania systemu HACCP 12. Problemy przy wdrażaniu systemu HACCP 13. Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialność pełnomocnika ds. HACCP 14. Projektowanie przykładowej dokumentacji wg. 12 etapów wdrażania systemu - harmonogram wdrażania systemu HACCP - procedury, instrukcje, zapisy, księgi HACCP, Księgi GHP/GMP, Plan HACCP, przykładowa dokumentacja wdrożeniowa 15. Ćwiczenia projektowe 16. Egzamin Metodologia: Interaktywna prezentacja zagadnień szkolenia; dyskusja i wymiana doświadczeń uczestników; trenowanie sytuacji interpersonalnych przez uczestników; analizy przypadków i scenek auditowych; ćwiczenia do wykonania indywidualnie i grupowo. Termin: 14-15.02.2013 cena: 950 zł +VAT (1168,5 zł) |