Ballantine’s Finest - to elegancka mieszanka najlepszych szkockich whisky – z tego marka słynie. Czy słusznie? Można będzie się o tym przekonać w Sopocie po północy z soboty na niedzielę. Szkocka whisky Ballantine’s rozpoczęła wielkie odliczanie do Sylwestra w środku lata!
Nic podczas tej wyjątkowej nocy nie będzie jednak przypominać standardowej imprezy w zimowej scenerii. W sobotę 4 sierpnia sześć najlepszych lokalizacji w letniej imprezowej stolicy Polski wypełni się kolorowymi balonami, serpentynami i dekoracjami sylwestrowymi. „Sylwestrowe” toasty wznoszone będą soczyście jabłkowym drinkiem „WYscotch z rutyny”.
Zabawa zapowiada się w klubach: Ego, Czekolada, Papryka, Stereo i w ogródkach Metamorfoza Cafe i Wellman.
Ballantine’s Finest - to mieszanka najlepszych szkockich whisky. W jej skład wchodzi ponad 40 rodzajów whisky słodowych i zbożowych. W smaku Ballantine’s kryje się bogactwo nut Glenburgie i Miltonduff. Pierwsza z nich zapewnia mieszance smak jabłek i gruszek, druga – nuty kwiatów, ziół oraz przyjemną dla podniebienia słodycz wanilii. Całość tworzy charakterystyczny styl Ballantine’s: elegancki, wyważony, delikatny i słodki.
Ballantine's – marka szkockiej whisky mieszanej (blended), produkowana w Dumbarton w Szkocji przez firmę George Ballantine & Son Ltd. Historia marki sięga 1827 roku, kiedy to syn farmera George Ballantine założył w Edynburgu sklepik spożywczy, w którym serwował także różne marki whisky. W 1865 roku sklep przejął jego najstarszy syn, Archibald, który zmienił profil sklepu na monopolowy. Od 1895 roku rodzina dostarczała swoje wyroby na angielski dwór królewski. Tradycja, którą pozostawił po sobie George, pionier mieszania whisky, została doceniona przez królową Wiktorię, która w 1895 roku przyznała marce Ballantine’s królewską gwarancję jakości – Royal Warrant of Appointment. Swój znak herbowy, stanowiący symbol najwyższej jakości, marka otrzymała z rąk lorda Lyona w 1938 roku. Herb do dzisiaj widnieje na każdej butelce whisky Ballantine’s Finest, podstawowy produkt marki Ballantine's, jest znana od 1910 roku. Jest to zbilansowana szkocka whisky mieszana (blended), w której substratami jest 50 rodzajów whisky słodowych (single malt) i zbożowych (grain). W smaku wyczuwalne są nuty czekoladowe, owocowe oraz przyprawy.
Kolejnymi produktami są whisky: 12-letnia Ballantine's Gold Seal charakteryzująca się kremowym, ziołowym, owocowym i dębowym zapachem. Skomponowana z ponad 40 whisky słodowych i zbożowych, 17-letnia, 21-letnia, 30-letnia. Ballantine’s Finest narodziła się w 1910 roku. Jest połączeniem starannie dobranych gatunków, pobrzmiewa nutami czekolady, jabłek i wanilii, ma też wyraźny, korzenny aromat.
Whisky 21-letnia to już propozycja dla koneserów. Czaruje czerwonozłotą barwą, kwiatowym zapachem i smakiem, w którym przebijają nuty przypraw i aromat sherry. Jednak prawdziwą wisienką na torcie jest dopiero whisky 30-letnia. To najbardziej wykwintny i jednocześnie najdroższy gatunek whisky mieszanej, zaliczający się do Super Premium. Wyjątkowa jest już sama barwa – głębokiego starego złota – a także złożony smak miodu i wanilii.
ASG
- 23/05/2013 18:51 - Nie tylko dla miłośników kina Bollywood
- 15/11/2012 22:11 - NARRACJE ze zjawami
- 25/09/2012 10:56 - Noc Naukowców w Centrum Hewelianum
- 04/08/2012 09:58 - Gdyński Rajd Historyczny – 11 i 12 sierpień
- 04/08/2012 09:52 - Port Kobiet
- 26/07/2012 16:55 - IV Festiwal Solidarity of Arts 2012
- 23/07/2012 16:56 - Chińsko-japońsko-koreańskie popołudnie kulturowe
- 19/07/2012 08:49 - PlayStation na Maxxxa: Wakacje są w grze!
- 11/05/2012 13:52 - X Bałtycki Festiwal Nauki
- 05/03/2012 09:20 - ZŁAP vol. 2 – Swap Party w Trójmieście