Podróże kulinarne z osobowością. Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny. Gospodarz popularnego programu „Jakubiak lokalnie” w telewizji Kuchnia+, wraz z dziennikarką Eweliną Potocką zabierze nas w kulinarną podróż po świecie. Nowa audycja „Kuchnia Jakubiaka w Radiu Gdańsk” w każdy wakacyjny piątek po godz. 16.00.
Będziemy w Tajlandii, w Japonii, na Sri Lance. Zabierzemy Słuchaczy do egzotycznego Senegalu. Odwiedzimy również Anglię, Włochy, Gruzję i USA.
- Cały projekt powstał dosyć niedawno. Spotkaliśmy i zaczęliśmy rozmawiać o podróżach. O tym, co by można było wspólnie pogotować. No i jakoś tak od słowa do słowa postanowiliśmy zrobić wycieczkę kulinarną po całym świecie. Wspólne gotowanie, wspólne rozmowy i wspólne biesiadowania po gotowaniu. Z całą przyjemnością powtórzyłbym to wszystko jeszcze raz. Oj tak. Aż mi ślinka pociekła jak sobie przypomniałem ile tu powstało pysznych i smacznych rzeczy – mówi Tomasz Jakubiak.
Współpraca na planie przebiegała bardzo sprawnie, a nawet „przecudownie” jak podkreśla wspólnie duet prowadzących program. - Szybko wyczuliśmy, kiedy kto ma coś do powiedzenia i wspólnie pogotujemy jeszcze nie raz – dodaje Jakubiak.
- Czegoś takiego w audycji kulinarnej w Radiu Gdańsk jeszcze nie było. Podróże kulinarne z osobowością. Oddaliśmy palmę pierwszeństwa Tomkowi, który zwiedził kawał świata a teraz podczas gotowania opowie o tych smacznych podróżach. Mamy nadzieję, że Słuchacze to docenią. Mimo tego, że to radio, czyli mówimy o czymś, czego nie można zobaczyć to w tym przypadku wyobraźnia będzie bardzo mocno pracować. Dla tych, którzy lubią jednak patrzeć jak Tomek gotuje mamy niespodziankę. Całe to nasze gotowanie będzie można również obejrzeć na naszej stronie internetowej – komentuje Ewelina Potocka, dziennikarka Radia Gdańsk.
Audycja „Kuchnia Jakubiaka w Radiu Gdańsk” w każdy wakacyjny piątek po godz. 16:00 na antenie Radia Gdańsk oraz na stronie internetowej. Cały cykl liczyć będzie dziewięć odcinków zrealizowanych w całości w Radiu Gdańsk.
Partnerami audycji są: Restauracja Taco, Gadus, Przetwórstwo Mięsne Lis oraz Jaguar Gdańsk.
źródło radiogdansk.pl
- 08/07/2020 15:44 - Igor Strzok: Miasto bez wizji?
- 08/07/2020 10:53 - Energa stawia na potencjał zielonej energii
- 07/07/2020 17:49 - Gdańsk szczodrością leży... Parkingi "800+" dla radnych - ciastko za 80 zł dla prezydent
- 06/07/2020 20:50 - Nitras i Karnowski - twarze Trzaskowskiego
- 05/07/2020 11:33 - Zarząd Razem za... 0,8 mln zł
- 02/07/2020 10:34 - Większe pieniądze dla placówek medycznych za wystawianie skierowań elektronicznych
- 01/07/2020 16:54 - Kaszubi murem za Dudą
- 01/07/2020 16:08 - Nie żyje Stanisław Michel
- 30/06/2020 17:36 - MIIWŚ przygotowuje ekspozycję stałą Muzeum Mostów Tczewskich
- 30/06/2020 14:55 - Prezydent Sopotu atakuje dziennikarza TVP Info: "Mało Adamowicza panu było?". Trzaskowski nie reaguje i nie odpowiada na pytania