Przysmaki kuchni hiszpańskiej królowały w menu Brovarni i Restauracji Hotelu Gdańsk. „FIESTA DE SIESTA” to kolejna impreza z cyklu „Europa w Kuchni”.
Restauracja i Brovarnia Hotelu Gdańsk w tym roku proponują swoim gościom kulinarną podróż po Europie. W ramach cyklu „Europa w Kuchni” prezentowane są kuchnie krajów europejskich.
W styczniu, na inaugurację cyklu, można by było skosztować przysmaków kuchni włoskiej i toskańskiej. W marcu królowała kuchnia grecka.
W maju Restauracja i Brovarnia Hotelu Gdańsk zabrały swoich klientów na wyprawę na południowy-zachód Europy. Podczas „Fiesta de Siesta” można skosztować specjałów kuchni hiszpańskiej.
W menu jak na południu kontynentu: kolorowo, smacznie i różnorodnie. Jako dania głównego można skosztować Paelli (kalmary, krewetki, mule, chorizo, kurczak) lub mule z sofrito, chorizo i grillowaną tortillą. Jeśli kuchnia hiszpańska to w menu nie mogło zabraknąć tapas - niewielkich przekąsek podawanych zazwyczaj do napojów w barach Hiszpanii, na przykład takiej ciekawostki jak grillowany arbuz lub krewetki w cieście piwnym.
Podczas „FIESTA DE SIESTA” we wnętrzach Restauracji Hotel Gdańsk i Brovarni Gdańsk można poczuć się jak w jednej z gwarnych restauracji południa. Muzyka na żywo i wspaniała kolorowa scenografia przenoszą do klimatycznych zakątków Hiszpanii.
Aby oddać jak najwierniej atmosferę regionu Brovarnia proponuje mieszkańcom Trójmiasta nie tylko menu, obfitujące w dania kuchni hiszpańskiej, przygotowane przez kucharzy Brovarni, ale także oryginalne wina i drinki wprost z południa kontynentu. Takim na pewno jest Sangría to tradycyjny hiszpański napój alkoholowy. Produkowana jest z wina z dodatkiem owoców, soków owocowych, lodu oraz wzmacniaczy smakowych w postaci różnych winiaków lub innych trunków.
Smaki Hiszpanii będą królowały do 19 maja. Zaraz potem Restauracja Hotel Gdańsk i Brovarnia Gdańsk zaprosi swoich gości na kolejne nowości, wiosenno-letnie potrawy, które szefowie kuchni przygotowują z najlepszych, świeżych, regionalnych produktów. W menu królować będą nowalijki, między innymi cieszące się co roku ogromnym powodzeniem świeże szparagi oraz pyszny chłodnik.
Restauracja Hotel Gdańsk i Brovarnia Gdańsk są częścią butikowego Hotelu Gdańsk.
Tomasz Łunkiewicz
fot. Tomasz Łunkiewicz
- 02/09/2013 12:40 - Pszeniczniak i Grand nagrodzone na Chmielakach
- 26/08/2013 19:33 - Otwarcie POLOmarketu na Osowej
- 06/06/2013 21:13 - Reedycja Piwa Mistrzów Euro 2012 w Brovarni Hotelu Gdańsk
- 20/05/2013 10:54 - Tysiące "Grały w zielone" - GALERIA
- 16/05/2013 19:53 - Ogrodnicze święto
- 08/05/2013 19:32 - "Grajmy w zielone" coraz bliżej
- 26/04/2013 16:04 - "Grajmy w zielone" po raz jedenasty
- 24/04/2013 12:46 - Fiesta de Siesta - latynoskie klimaty w Brovarni i Restauracji Hotelu Gdańsk
- 17/04/2013 20:43 - ROBYG pomaga spełniać marzenia chorych dzieci
- 06/04/2013 18:44 - Piwne wariacje z chmielami