Prezydent Nawrocki: Musimy w końcu załatwić kwestię reparacji » Prezydent RP Karol Nawrocki w trakcie uroczystości na Westerplatte powiedział, że domaga się reparac... Prof. Piotr Czauderna: Pokłady łatwego zła » W ostatnich latach karierę robi pojęcie hejtu w internecie; nazywane jest to inaczej mową nienawiści... 1 września - czas polskiego honoru » Bezpłatna "Gazeta Gdańska" w swoim najnowszym wydaniu przypomina wiele gdańskich i pomorskich okolic... Jarosław Kaczyński w Gdańsku » 25 sierpnia Jarosław Kaczyński w Sali BHP prezes Prawa i Sprawiedliwości spotkał się z mieszkańcami ... Prezes PiS: Niemcy prowadzą do rozbicia naszej tożsamości » „Jest także inna wojna, którą pozwolę sobie określić jako wojnę hybrydową. To jest operacja prowadzo... Prezydent w mateczniku... » 4 dni po zaprzysiężeniu na Prezydenta RP - dr Karol Nawrocki weekend spędził w rodzinnym domu. Był n... Stowarzyszenie 'Godność' gratuluje Prezydentowi Karolowi Nawrockiemu » PanKarol NawrockiPrezydent Rzeczypospolitej PolskiejSzanowny Panie Prezydencie!Dzień Pańskiego zaprz... Szok! Gdańscy sędziowie mówią „nie” ministrowi Żurkowi » Minister Waldemar Żurek planował masowe czystki w sądach, ale w Gdańsku trafił na mur. Kolegium Sądu... Kaszubi domagają się zamknięcia wystawy "Nasi chłopcy" » Kaszubi żądają zamknięcia kontrowersyjnej wystawy pod nazwą „Nasi chłopcy. Mieszkańcy Pomorza Gdańsk... TOP 20 na Pomorzu - drwina z miotły Tuska!? » Dwaj członkowie zarządu GPEC-u, w którym Lipsk ma 83 proc. udziałów a Gdańsk 17 proc., Marcin Lewand...
1 września - czas polskiego honoru
sobota, 30 sierpnia 2025 13:31
1 września - czas polskiego honoru
Bezpłatna "Gazeta Gdańska" w swoim najnowszym wydaniu przypomina
Jubileusz 80-lecia Lechii
niedziela, 10 sierpnia 2025 18:35
Jubileusz 80-lecia Lechii
Na Ołowiance w Gdańsku miała miejsce urodzinowa Gala Lechii
Terminarz PKO Ekstraklasy 2024/2025
czwartek, 06 czerwca 2024 13:56
Terminarz PKO Ekstraklasy 2024/2025
Inauguracja nowego sezonu PKO Ekstraklasy odbędzie się w piątek 19

Galeria Sztuki Gdańskiej

Z jazzowej półki: Dziki geniusz – Charles Mingus
środa, 30 kwietnia 2025 22:06
Z jazzowej półki: Dziki geniusz – Charles Mingus
Stosunkowo niedawne zauroczenie muzyką Mingusa, mogę jedynie

Sport w szkole

Rozdano medale w wioślarstwie halowym
sobota, 30 marca 2024 16:46
Rozdano medale w wioślarstwie halowym
22 marca w hali sportowej Szkoły Podstawowej 94 po raz kolejny

"Gdańska" w antrakcie

„Rowerzyści” Volkera Schmidta
niedziela, 16 lutego 2025 14:18
„Rowerzyści” Volkera Schmidta
Dziwne uczucie niedosytu, znaku zapytania i bezradności towarzyszy
Powstaniec z Gdyni
piątek, 05 stycznia 2024 16:35
Powstaniec z Gdyni
„Powstaniec 1863”- to długo oczekiwany film o wielkim bohaterze

Muzeum Stutthof w Sztutowie

2076 dni obozu pod Gdańskiem
piątek, 16 września 2022 18:15
2076 dni obozu pod Gdańskiem
Obóz koncentracyjny Stutthof wyzwoliły wojska III Frontu

Foto "Kwiatki"

Zimowe oblicza Trójmiasta
sobota, 13 lutego 2021 11:08
Zimowe oblicza Trójmiasta
Zimowe oblicze Trójmiasta w obiektywie Roberta
Zapomniany cmentarz, tajemnicze zgony pacjentów
sobota, 28 grudnia 2024 17:15
Zapomniany cmentarz, tajemnicze zgony pacjentów
Spacerując lasami okalającymi Wejherowo, w okolicy ulicy Jana III
Spotkali się, by oszacować możliwości założenia muzeum
poniedziałek, 10 kwietnia 2017 18:04
Spotkali się, by oszacować możliwości założenia muzeum
Fundacja „Mater Dei”, ta sama dzięki której w dużej mierze

Dlaczego nie głosuję na Tuska

środa, 04 października 2023 12:35
Już dni dzielą nas od kolejnych wyborów. Niektórzy twierdzą, że

Ogloszenia

Ekspert HACCP


		
		
						
		Gdańsk		
Gdańsk
pomorskie Zobacz na mapie google
Email: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
http://www.irk.com.pl
Osoba Kontaktowa: Instytut Rozwoju Kadr
Telefon: 58 346 14 00
Fax: 58 346 14 00
Ekspert HACCP
Dodano: 2010-03-16 10:48:42
Odsłon: 1716

Ekspert systemu HACCP wg ISO 22000


Cel szkolenia: Przygotowanie przyszłych Ekspertów do efektywnego sprawowania tej funkcji w firmie oraz zapoznanie ich z zakresami obowiązków, uprawnień i odpowiedzialność Ekspertów ds. Systemu HACCP wg ISO 22000 i prowadzeniem audytów systemu HACCP.

Przeznaczenie: Kurs przeznaczony jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie kwalifikacje z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Szkolenie skierowane jest do:

  • Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności HACCP w przedsiębiorstwach
  • Osób chcących pełnić funkcję pełnomocników, kierowników zespołów lub audytorów
  • Pracowników sanepidu
  • Decydentów odpowiedzialnych w firmach za nadzór i weryfikację systemów HACCP
  • Dyplomantów studiów żywnościowych i gastronomicznych
  • Absolwentów kierunków żywnościowych i gastronomicznych
  • Osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności auditowania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i pogłębianiem wiedzy z zakresu ISO 22000


Program szkolenia:

  1. Wprowadzenie
  2. Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności
  3. Wymagania ISO 22000, BRC, IFS
  4. Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP
  5. Rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, źródła zagrożeń
  6. Metodyka wdrażania systemu HACCP
  7. 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg. Codex Alimentarius
  8. 12 etapów wdrażania systemu HACCP
  9. Problemy przy wdrażaniu systemu HACCP
  10. Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialność pełnomocnika ds. HACCP
  11. Projektowanie przykładowej dokumentacji wg. 12 etapów wdrażania systemu ( harmonogram wdrażania systemu HACCP, procedury, instrukcje, zapisy)
  12. Terminologia, rodzaje, cele audytu; obowiązki stron audytu
  13. Wymagania stawiane auditorom, kompetencje, kodeks audytora
  14. Techniki auditowania - ich rodzaje i zastosowanie; zasady przygotowania i przeprowadzania audytu
  15. Preferencje komunikacyjne: werbalne i niewerbalne; pytania otwarte i zamknięte
  16. Zasady analizy i kwalifikacji wyników audytu - niezgodności, spostrzeżeń, obszarów doskonalenia
  17. Zasady przygotowywania raportów z audytów, ich role w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności, działania poaudytowe
  18. Stymulacja audytu wewnętrznego
  19. Egzamin

Czas trwania: 16h

Metodologia: Interaktywna prezentacja zagadnień szkolenia; dyskusja i wymiana doświadczeń uczestników; trenowanie sytuacji interpersonalnych przez uczestników; analizy przypadków i scenek auditowych; ćwiczenia do wykonania indywidualnie i grupowo.

Zaświadczenia: Po ukończeniu szkolenia i pozytywnym zdaniu egzaminu uczestnicy otrzymują (w j. polskim i j. angielskim): Certyfikat Eksperta Systemu HACCP wg ISO 22000 i Certyfikat Audytora Wewnętrznego Systemu HACCP

 

Zgłoszenia: Formularz zgłoszeniowy do pobrania na stronie www.irk.com.pl.

 

Cena: 951,22 zł + VAT = 1170,00 zł brutto

Terminy szkoleń: 10-11.04.2014r.