Obajtek: PKOl to nie własność tej niezorganizowanej bandy » „Dowiedziałem się, że Orlen wypowiedział finansowanie Polskiemu Komitetowi Olimpijskiemu. Przeprasza... Banach i Magott ostro do prezydent Gdańska. Interpelacja jak z PiS » W Gdańsku doszło właśnie do sytuacji bez precedensu. Dwie radne związane ze środowiskami lewicowymi,... Sesja czytania uczestniczącego w Bibliotece Manhattan » W gdańskiej Bibliotece Manhattan w ramach miesiąca użytkowników komunikacji alternatywnej i wspomaga... Andrzej... » Poznaliśmy się na jednej z Warszawskich Pieszych Pielgrzymek na Jasną Górę. On student lubelskiego K... Nie żyje Andrzej Kołakowski. Prezydent: "Wierny zasadom" » „Bardzo smutna wiadomość. Na Wieczną Wartę odszedł Andrzej Kołakowski - bard Niepodległości, pedagog... W Sopocie pożegnanie Barbary Szczepuły » Na cmentarzu w Sopocie licznie i nader ciepło pożegnano red.Barbarę Szczepułę (82l.). Dziennikarkę w... Smoliński o deklaracji prezydenta: Racja stanu » „Deklaracja prezydenta Karola Nawrockiego ws. sędziów jest absolutnie zgodna z polską racją stanu i ... Kolesiostwo wraca. Były wojewoda z PO buduje elektrownię atomową » Donald Tusk zapowiadał „brutalną reakcję” na każdą próbę kolesiostwa i nepotyzmu. Dziś pojawił się n... Pogrzeb Żołnierza Wyklętego śp. Stanisława Szafranka » 18 października odbędzie się uroczysty pogrzeb śp. Stanisława Szafranka, żołnierza ZWZ-AK oraz WiN, ... Holland House Residence Gdańsk — kameralny adres na Długim Targu. Hanz... » Są hotele, które „robią robotę”, i takie, które dodatkowo opowiadają historię miejsca. Holland House...
Grzegorz Ksepko: interes suwerennej Polski jest najważniejszy
poniedziałek, 06 października 2025 18:39
Grzegorz Ksepko: interes suwerennej Polski jest najważniejszy
Wybrzeże24 (W24): - Jako szef Instytutu Spraw Gospodarczych im.
Najlepsze
sobota, 13 września 2025 06:16
Najlepsze
Na kortach Sopockiego Klubu Tenisowego zakończył się Ogólnopolski
Terminarz PKO Ekstraklasy 2024/2025
czwartek, 06 czerwca 2024 13:56
Terminarz PKO Ekstraklasy 2024/2025
Inauguracja nowego sezonu PKO Ekstraklasy odbędzie się w piątek 19

Galeria Sztuki Gdańskiej

Staszek
czwartek, 25 września 2025 11:03
Staszek
Był człowiekiem słowa – i to słowa używanego w sposób

Sport w szkole

Rozdano medale w wioślarstwie halowym
sobota, 30 marca 2024 16:46
Rozdano medale w wioślarstwie halowym
22 marca w hali sportowej Szkoły Podstawowej 94 po raz kolejny

"Gdańska" w antrakcie

Żeglarz
piątek, 02 maja 2025 08:00
Żeglarz
Kapitan Nut odważny, romantyczny, bez skazy, poświęcił swoje
Powstaniec z Gdyni
piątek, 05 stycznia 2024 16:35
Powstaniec z Gdyni
„Powstaniec 1863”- to długo oczekiwany film o wielkim bohaterze

Muzeum Stutthof w Sztutowie

2076 dni obozu pod Gdańskiem
piątek, 16 września 2022 18:15
2076 dni obozu pod Gdańskiem
Obóz koncentracyjny Stutthof wyzwoliły wojska III Frontu

Foto "Kwiatki"

Zimowe oblicza Trójmiasta
sobota, 13 lutego 2021 11:08
Zimowe oblicza Trójmiasta
Zimowe oblicze Trójmiasta w obiektywie Roberta
Bohaterski, niemiecki ksiądz upamiętniony w Żarnowcu
czwartek, 18 września 2025 17:09
Bohaterski, niemiecki ksiądz upamiętniony w Żarnowcu
Kompleks klasztorno-kościelny w Żarnowcu to perła północnych
Spotkali się, by oszacować możliwości założenia muzeum
poniedziałek, 10 kwietnia 2017 18:04
Spotkali się, by oszacować możliwości założenia muzeum
Fundacja „Mater Dei”, ta sama dzięki której w dużej mierze

Dlaczego nie głosuję na Tuska

środa, 04 października 2023 12:35
Już dni dzielą nas od kolejnych wyborów. Niektórzy twierdzą, że

Ogloszenia

Ekspert HACCP


		
		
						
		Gdańsk		
Gdańsk
pomorskie Zobacz na mapie google
Email: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
http://www.irk.com.pl
Osoba Kontaktowa: Instytut Rozwoju Kadr
Telefon: 58 346 14 00
Fax: 58 346 14 00
Ekspert HACCP
Dodano: 2010-03-16 10:48:42
Odsłon: 1765

Ekspert systemu HACCP wg ISO 22000


Cel szkolenia: Przygotowanie przyszłych Ekspertów do efektywnego sprawowania tej funkcji w firmie oraz zapoznanie ich z zakresami obowiązków, uprawnień i odpowiedzialność Ekspertów ds. Systemu HACCP wg ISO 22000 i prowadzeniem audytów systemu HACCP.

Przeznaczenie: Kurs przeznaczony jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie kwalifikacje z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Szkolenie skierowane jest do:

  • Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności HACCP w przedsiębiorstwach
  • Osób chcących pełnić funkcję pełnomocników, kierowników zespołów lub audytorów
  • Pracowników sanepidu
  • Decydentów odpowiedzialnych w firmach za nadzór i weryfikację systemów HACCP
  • Dyplomantów studiów żywnościowych i gastronomicznych
  • Absolwentów kierunków żywnościowych i gastronomicznych
  • Osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności auditowania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i pogłębianiem wiedzy z zakresu ISO 22000


Program szkolenia:

  1. Wprowadzenie
  2. Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności
  3. Wymagania ISO 22000, BRC, IFS
  4. Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP
  5. Rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, źródła zagrożeń
  6. Metodyka wdrażania systemu HACCP
  7. 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg. Codex Alimentarius
  8. 12 etapów wdrażania systemu HACCP
  9. Problemy przy wdrażaniu systemu HACCP
  10. Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialność pełnomocnika ds. HACCP
  11. Projektowanie przykładowej dokumentacji wg. 12 etapów wdrażania systemu ( harmonogram wdrażania systemu HACCP, procedury, instrukcje, zapisy)
  12. Terminologia, rodzaje, cele audytu; obowiązki stron audytu
  13. Wymagania stawiane auditorom, kompetencje, kodeks audytora
  14. Techniki auditowania - ich rodzaje i zastosowanie; zasady przygotowania i przeprowadzania audytu
  15. Preferencje komunikacyjne: werbalne i niewerbalne; pytania otwarte i zamknięte
  16. Zasady analizy i kwalifikacji wyników audytu - niezgodności, spostrzeżeń, obszarów doskonalenia
  17. Zasady przygotowywania raportów z audytów, ich role w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności, działania poaudytowe
  18. Stymulacja audytu wewnętrznego
  19. Egzamin

Czas trwania: 16h

Metodologia: Interaktywna prezentacja zagadnień szkolenia; dyskusja i wymiana doświadczeń uczestników; trenowanie sytuacji interpersonalnych przez uczestników; analizy przypadków i scenek auditowych; ćwiczenia do wykonania indywidualnie i grupowo.

Zaświadczenia: Po ukończeniu szkolenia i pozytywnym zdaniu egzaminu uczestnicy otrzymują (w j. polskim i j. angielskim): Certyfikat Eksperta Systemu HACCP wg ISO 22000 i Certyfikat Audytora Wewnętrznego Systemu HACCP

 

Zgłoszenia: Formularz zgłoszeniowy do pobrania na stronie www.irk.com.pl.

 

Cena: 951,22 zł + VAT = 1170,00 zł brutto

Terminy szkoleń: 10-11.04.2014r.