Wiedzę o żywności ekologicznej można będzie sprawdzić w poniedziałek,14 grudnia, podczas trzeciego spotkania Otwartego Ekologicznego Uniwersytetu w Domu Harcerza.
Dlaczego żywność produkowana bez użycia nawozów i środków ochrony roślin jest łatwiej przyswajalna przez organizm, ma więcej witamin, a mniej azotanów? Kto produkuje taką żywność na Pomorzu? Gdzie można ją kupić? Odpowiedzi na te i inne pytania poznać będzie można w najbliższy poniedziałek, 14 grudnia, o godzinie 18:00 w Domu Harcerza przy ul. Za Murami w Gdańsku podczas trzeciego spotkania Otwartego Ekologicznego Uniwersytetu.
Temat spotkania brzmi: „Żywność ekologiczna przed Świętami”. W roli eksperta wystąpi Elżbieta Szyler – specjalista ds. rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej.
Udział w spotkaniu jest bezpłatny – potrzeba tylko chęci i ciekawości! Tu nie ma zadań domowych ani ocen są tylko ludzie ciekawi świata!
Więcej informacji na www.czystemiastogdansk.pl
K.K.
- 14/12/2009 14:50 - Studenckie wizje Wrzeszcza
- 14/12/2009 10:53 - Fyrstenberg, Matkowski: Lubimy tu wracać
- 13/12/2009 14:10 - Iluminacja Cerkwi Prawosławnej
- 13/12/2009 13:31 - Lechia-Cracovia: Pierwszy gol Dawidowskiego po sześciu latach
- 13/12/2009 13:25 - Plan na 2010 – jubileusz i przeprowadzka
- 13/12/2009 10:07 - Obchody Grudnia'70
- 11/12/2009 12:14 - Takiego kalendarza jeszcze nie było
- 10/12/2009 19:26 - Lotos przegrał z PGE
- 10/12/2009 19:21 - Pytania do prezydenta Adamowicza
- 10/12/2009 15:46 - Asystenci coraz bardziej popularni